Prvi na Google

Docek Nove 2013. Godine - Berlin

NOVA GODINA 2011.

Reč organizatora

Berlin, ponovo otkrivena i ujedinjena prestonica Nemačke i Evrope, fascinira svojom veličinom i mnogim izuzetnim istorijskim spomenicima. Smešten na rekama Spree i Havel na severoistoku Nemačke i sa 3,5 miliona stanovnika spada u najveće gradove Evrope. Berlin je danas grad koji se ponosi modernom arhitekturom, jakom klupskom scenom i veoma mladim stanovništvom.

Kontakt

Rapsody travel
+381 11 3085 314
+381 11 3088 048

Program putovanja

1. DAN (29.12.2010. Sreda) BEOGRAD – NOVI SAD – MAĐARSKA
Polazak sa parkinga kod Sava Centra (savska strana) iz Beogradu u 18.00h, a sa parkinga kod hotela Sajam u Novom Sadu u 20.00h. Noćnja vožnja prema Berlinu preko Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim pauzama po potrebi grupe.

2. DAN (30.12.2010. Četvrtak) BERLIN
Dolazak u Berlin u podnevnim satima. Smeštaj u hotel i kraće slobodno vreme za odmor. Upoznavanje znamenitosti Berlina koje najbolje oslikavaju istoriju grada i nemačkog naroda. Panoramsko razgledanje: Kurfurstendamm sa Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, Kaufhaus des Westens, Potsdamer Platz sa modernim Sony Center-om, Berliner Siegessäule, Holocaust-Mahnmal. Šetnja po istorijskom centru Berlina: Brandenburger Tor, ostaci Berliner Mauer, Unter den Linden, hotel Adlon, Gendarmenmarkt, Humboldt-Universität, Deutsche Staatsoper, Berliner Dom, Altes Museum, Rotes Rathaus, Nikolaikirche, Fernsehturm do Alexanderplatz-a na kojem se nalazi veliki tržni centar Galeria Kaufhof, novi centar grada. Slobodno vreme za kupovinu ili obilazak muzeja i znamenitosti. Odlazak do nekog od brojnih klubova po kojima je Berlin čuven. Noćenje.

3. DAN (31.12.2010. Petak) BERLIN
Doručak. Dan predviđen za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet u Potsdam. Razgledanje grada: Glienicker Brücke, Park i Schloss Sanssouci… Nakon slobodnog vremena, povratak u hotel i pripreme za Novogodišnju noć… Noćenje.

4. DAN (01.01.2011. Subota) BERLIN
Doručak. Posle doručka, slobodno vreme za individualne atktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet do obližnjeg „Tropskog ostrva“, jedinstvenog u Evropi, usred, snegom i ledom okovane, srednje Evrope, iskoristite prvi dan Nove godine da se kupate na „pravom“ tropskom ostrvu u kojem je temperatura vazduha konstantno 26°C, a temperatura vode između 28° i 31°C! Povratak u hotel. Odlazak na reprizu Nove godine. Noćenje.

5. DAN (02.01.2011. Nedelja) BERLIN - SRBIJA
Doručak. Posle doručka, drugi dan upoznavanja Berlina: Schloss Charlottenburg, Olimpyastadion, Reichstag i penjanje na veličanstvenu kupolu. Šetnja pored Holocaust-Mahnmal do Potsdamer Platz-a, koji oslikava modernu arhitekturu zapadnog Berlina; nastavak šetnje prema muzeju na otvorenom (Topografie des Terrors) i dolazak do Checkpoint Charlie, nekadašnje granice između Istočnog i Zapadnog Berlina, Friedrichstrasse. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večernji polazak prema Srbiji, istom relacijom kao u dolasku, uz usputna zadržavanja po potrebi grupe...

6. DAN (03.01.2011. Ponedeljak) SRBIJA
… sa dolaskom na mesto polaska u kasnim poslepodnevnim časovima.

Cena aranžmana

HOTEL IBIS BERLIN CITY WEST 3* - 110 eura
Ibis Berlin City West je hotel koji u svom sastavu ima 136 soba. Nalazi se u zapadnom delu Berlina, na oko 10 km od aerodroma. U neposrednoj blizini je stanica metroa (Fehrbelliner Platc), odakle možete lako stići do glavnih znamenitosti Berlina. U okviru hotela se nalaze restoran, lift, wireless internet, recepcija koja radi 24 sata. Smeštaj je udoban i sve sobe su klimatizovane. Svaka soba ima TV, kupatilo, fen. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa.

HOTEL ETAP BERLIN ALEXANDERPLATZ 2* - 140 eura
Etap Berlin Alexanderplatz je novootvoreni hotel u centru Berlina i ima 157 soba. Nalazi se na čuvenom Alexanderplatz-u, u neposrednoj blizini znamenitosti Berlina. Na samo 15 minuta peške nalazi se čuveno ostrvo muzeja, a udaljen je oko 2 km od Branderbuške kapije i Rajstaga. Hotel sadrži restoran i wireless internet. Sobe su trokrevetne (francuski ležaj + krevet na sprat). Svaka soba sadrži TV i kupatilo.

Cena uljučuje/ne uključuje

CENA UKLJUČUJE:
- Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vreme boravka, kao i u toku realizacije svih planiranih poseta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
- 3 noćenja sa buffet doručkom u Hotelu IBIS 3*, ili 3 noćenja bez doručka u hotelu Etap 2* (po izboru iz cenovnika).

CENA NE UKLJUČUJE:
- Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, WC, TV, VIDEO, na navedenim relacijama: cena za polaske iz Beograda i Novog Sada: 90 €; cena za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika): 100 €.
- Putničko zdravstveno osiguranje 1 € po danu.
- Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke.

Napomene

NAPOMENE:

- Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke.
- Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 06.09.2010. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
- Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
- Smeštaj u 1/3 (trokrevetnim) sobama u hotelu IBIS podrazumeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira da li se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
- Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

share on facebook